Ochrana osobních údajů

Ochranu osobních údajů považujeme za velmi důležitou, pokud máte jakékoliv dotazy týkající se zpracování a ochrany vašich dat, neváhejte nás prosím kontaktovat na emailové adrese: info@odomu.cz

Vaše osobní údaje používáme a zpracováváme v souladu s českou i evropskou legislativou, tedy v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů č. 101/2000 sb. a Nařízením evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: GDPR)

Veškeré osobní údaje jsou uchovávány a zabezpečeny v databázích a systémech, ke kterým mají přístup pouze osoby, které mají oprávnění s osobními údaji nakládat pro účely uvedené v těchto pravidlech. Zacházení s osobními údaji probíhá pouze v nezbytném rozsahu.

Kontaktní údaje správce osobních údajů

Správcem osobních údajů je podle čl. 4 bodu 7 GDPR fyzická osoba Barbora Brown, IČ: 05428131,  sídlem na adrese Jugoslávských partyzánů 952/30, 160 00, Praha 6 (dále jen: správce).

Telefon: +420 799 517 597

Email: info@odomu.cz

Správce nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů.

Důvody, účel a doba zpracování osobních údajů

  • Vaše osobní údaje budeme zpracovávat za účelem vyřízení vaší objednávky (zaslání objednaného zboží, platba, fakturace, reklamace) na základě právního titulu plnění smlouvy čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR. Abychom byli schopni objednávku vyřídit, potřebujeme následující údaje: jméno, příjmení, dodací adresa, fakturační adresa, emailová adresa, telefonní číslo. Tyto získané osobní údaje uchováváme po dobu, kterou ukládá zákon č.235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, § 35, odst. 2, ve znění pozdějších předpisů.
  • Pokud jste dokončili objednávku na našem eshopu, vaše osobní údaje budeme zpracovávat z důvodu oprávněného zájmu správce (čl. 6 odst. 1 písm. F, GDPR) za účelem  poskytování přímého marketingu (zasílání obchodních sdělení, newsletterů, slevových poukazů). V tomto případě zpracováváme následující osobní údaje: jméno, příjmení, emailová adresa. Nabízené služby a zboží musejí souviset se zbožím, které jste na našich webových stránkách zakoupili a s nabídkou našeho eshopu. Zasílání newsletteru máte možnost odmítnout kliknutím na příslušné políčko v newsletteru nebo emailem na adrese: info@domu.cz
  • Pokud jste nám udělili dobrovolný souhlas se zasíláním obchodních sdělení za účelem přímého marketingu (čl. 6 odst. 1 písm. A, GDPR) (zasílání obchodních sdělení, newsletterů, slevových poukazů, informace o akcích), zpracováváme následující údaje: jméno, příjmení, emailová adresa. Vaše osobní údaje získané na základě dobrovolného souhlasu za účelem zasílání obchodních sdělení zpracováváme po dobu existence tohoto účelu nebo do odvolání vašeho souhlasu na emailovou adresu info@odomu.cz. Obchodní sdělení jsou zasílána nejdéle po dobu 10 let.
  • Pokud s námi komunikujete pomocí kontaktního formuláře či přímého e-mailu, vaše osobní údaje (jméno, příjmení, emailová adresa) použijeme pouze k zodpovězení dotazu a nijak je dále nezpracováváme.

Přenos osobních údajů

Osobní údaje, které jsme získali od zákazníků, využíváme pouze pro interní potřeby společnosti. Osobní údaje chráníme před zneužitím a neposkytujeme je třetím stranám bez předchozího upozornění nebo bez vašeho souhlasu.

Výjimku představují společnosti, jejichž spolupráci potřebujeme pro vyřízení vaší objednávky (např. doprava, platební styk, programátoři) a orgány státní moci. Těmto společnostem osobní údaje v případě potřeby poskytujeme v minimální nutné míře, kterou potřebují pro vyřízení objednávky, fungování e-shopu či jeho další zkvalitňování.

Jedná se zejména o tyto činnosti a společnosti:

  • Doručení objednávky (DPD, Zásilkovna)
  • Hodnocení vaší spokojenosti s nákupem ( webový portál Heuréka)
  • Služby emailingu MailChimp (společnost Rocket Science Group)
  • Splnění naší zákonné povinnosti (orgány finanční správy, daňoví poradci, auditoři)

U všech spolupracujících poskytovatelů služeb smluvně požadujeme, aby zpracovávali vaše osobní údaje v souladu s podmínkami ochrany osobních údajů a platnou legislativou.

Cookies

Cookies jsou textové soubory zasílané webovými stránkami a ukládané do zařízení uživatele na kterém dané webové stránky prohlíží. Obsahují informace, které umožňují správné zobrazení webových stránek  a identifikaci uživatelského zařízení.

Cookies zajišťují bezchybný chod našich stránek a přizpůsobují obsah potřebám uživatele. Jedná se například o přihlašovací a odhlašovací údaje, které díky cookies nemusíte opakovaně zadávat a počítač si je pamatuje. Cookies také shromažďují data pro analytické nástroje a vyhodnocují naše marketingové kampaně. Díky cookies je také možné sdílet obsah našich stránek pomocí sociálních sítí.

Údaje získané prostřednictvím cookies pro marketingové účely zpracovává správce po celou dobu trvání souhlasu s používáním cookies. Touto dobou je myšlena doba, kdy povolíte ukládání cookies ve svém prohlížeči či doba do chvíle než vznesete námitky proti zpracování údajů za tímto účelem. Pokud cookies po opuštění našich stránek nesmažete, jsou opět využívány během vašich dalších návštěv.

Osoba uživatele není na základě těchto informací identifikovatelná.

Odmítnutí používání souborů cookies

Cookies z vašeho prohlížecího zařízení můžete snadno vymazat pomocí vašeho prohlížeče. Link na návody odstranění cookies u jednotlivých nejpoužívanějších prohlížečů najdete níže:

  • Chrome
  • Android
  • Firefox
  • Safari
  • Internet Explorer:
    • Vyberte ikonku nabídky IE
    • Vyberte Zabezpečení a vyberte Zapnout/Vypnout ochranu před sledováním
    • Klikněte na Váš individuální seznam
    • Zaškrtněte Blokovat automaticky
    • Dále vyberte Zabezpečení a klikněte na Zapnout žádosti Do not track (nesledovat)
    • Potvrďte tlačítkem Zapnout

    Je možné, že v případě vymazání cookies z vašeho prohlížeče, se vám některé části našich stránek nebudou zobrazovat správně a nebude se vám zobrazovat nabídka výrobků odpovídající právě vašim potřebám.

    Budete-li používat naše stránky beze změny nastavení, budeme to považovat za souhlas s používáním cookies na našich stránkách.

    Vaše práva

    V souvislosti se zpracováním osobních údajů máte právo na přístup k osobním údajům, které jste nám poskytli v průběhu registrace či vytvoření objednávky ( čl. 15 GDPR), tj. na potvrzení, jaké informace, za jakým účelem a jaké povahy zpracováváme.

    Dle čl. 16 GDPR máte právo na opravu osobních údajů, pokud jsou nepřesné nebo neúplné.

    Dle čl. 17 GDPR máte právo na výmaz osobních údajů bez zbytečného odkladu, pokud tyto informace již nejsou nutné pro plnění objednávky nebo pokud již není zákonný důvod na jejich zpracování.

    Dle čl. 18 GDPR máte právo na omezení zpracování osobních údajů, pokud již nejsou nutné pro plnění objednávky nebo pokud již není zákonný důvod na jejich zpracování.

    Dle čl. 20 GDPR máte právo na přenositelnost údajů k jinému správci či zpracovateli osobních údajů.

    Dle čl. 7, odstavec 3 GDPR máte právo na odvolání souhlasu.

    Dle čl. 21 GDPR můžete vznést námitku proti zpracování osobních údajů.

    Máte právo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že vaše právo na ochranu osobních údajů bylo porušeno.

     

    Pokud máte jakýkoliv dotaz ohledně vašich práv týkající se osobních údajů a způsobu jakým s nimi nakládáme, kontaktujte nás na emailu: info@odomu.cz .

     

    Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25.5.2018